نویسنده: شکیبا

آشپزی كره ای از لحاظ رتبه در جهان در نقطه ی پایینی است البته در سالهای اخیر غذاهای كره ای بیشتر به جهانیان عرضه شده و كم كم دارد طرفداران خودش را پیدا می كند.
با توجه به سنت كره ای ها، برای هر سلیقه ای طعم و مزه ای وجود دارد.
از زمان های قدیم برنج به عنوان غذای اصلی كره ای ها كشت می شد. این روزها غذای آن ها شامل انواع زیادی از گوشت و ماهی ، غذاهای همراه با سبزی های وحشی و كلاً سبزیجات است و روش های متنوعی در خصوص حفظ مواد غذایی وجود دارد مانند كیم چی ، jeotga (غذاهای دریایی تخمیر در نمك) و همچنین doenjang (تخمیر خمیر سویا) كه بخاطر عطر و طعم متمایزش و ارزش بالای مواد غذایی اش بسیار محبوب است. در كره تمام غذاها در یك زمان سرو می شود . یك وعده غذایی معمولا ، شامل برنج ، سوپ و چندین غذای جانبی می شود به طور سنتی در طبقات محروم و عادی تر جامعه غذاهای جانبی 3 مدل هستند در حالی كه در زمان گذشته خانواده های سلطنتی و امروزه نیز خانواده های ثروتمند 12 مدل غذای جانبی دارند . به هر حال غذا بخش مهمی از فرهنگ كره را تشكیل می دهد و كره ای ها توجه زیادی به نحوه سرو غذا دارند.
و حالا انواع غذاها + تصاویر و توضیحات :

برنج پخته : bap
برنج پخته غذای اصلی كره ای هاست و تقریبا با هر وعده غذا خورده می شود . در كره مردم برنج دانه كوتاه می خورند و با خوردن برنج دانه بلند هندی مخالفند . برنج كره ای ها اغلب چسبنده است و همچنین با مواد غذایی مختلفی تركیب می شود از جمله لوبیا ، لوبیا قرمز ، جو و ... كه برای عطر و طعم اضافه می شود .

سوپ: guk
غذاهای كره ای اغلب شامل سوپ هم می شود كه با برنج سرو می شود . انواع مختلفی از سوپ وجود داره سوپ سبزیجات ، گوشت ، ماهی ، جلبك دریایی ، صدف، استخوان گاو و ...

خورشت : jjigae
خورشت یك غذای تنها نیست بلكه شامل غذاهاییست كه بیشتر آنها شبیه به خورشت هستند. jjigae با گوشت یا مواد غذایی دریایی و یا با سبزیجات درست می شود و چاشنی آبگوشت دارد و معمولا تند است و در حال جوشیدن سرو می شود . معروفترین نوع آن doenjang - jjigae هست كه با خمیر لوبیای سویا درست می شود.
و از انواع دیگر آن میشود به كیم چی jiggae و soondubu jiggae ، خورشت تندی كه با توفو و تخم مرغ درست میشود ، اشاره كرد.

گوشت و ماهی پخته : jjim و jorim
jjim و jorim غذاهای مشابهی هستند كه در آن گوشت و ماهی را با سبزیجات آماده كرده و به سس سویا آغشته می كنند و سپس با شعله كم آرام آرام می پزد.

namul : سبزیجات
namul شامل سبزیجات وحشی است كه به آرامی پخته و یا سرخ می شود و با نمك تركیب می شود و با سس سویا ، نمك ، روغن كنجد و سیر و پیاز و دیگر ادویه ها میكس می شود.

jeotga : غذاهای دریایی تخمیر در نمك
jeotga یك غذای شور هست كه در آن ممكن است از مواد غذایی مثل ماهی ، صدف و دیگر مواد غذایی دریایی استفاده شود.

gui : خوراك و غذاهای كبابی
gui غذایی است كه یك نوع گوشت روی آتش ذغالی خوابانده می شود و محبوب ترین نوع آن با گوشت قرمز درست می شود مانند bulgogi و galbi البته انواع ماهی ها هم به این روش طبخ می كنند.

jeon : پنكیك
jeon پنكیك كره ای ست البته بطور دقیق تر به معنای غذاهای سرخ كردنی ست. قارچ ، كدو حلوایی ، ماهی ، صدف ، فلفل قرمز ، گوشت و ...با نمك و فلفل و تخم مرغ مخلوط و بعد سرخ می شود.

mandu : نوعی پودینگ
این غذا همان كوفته و یا دلمه كره ایست كه با مواد مختلف درست می شود.
و حالا غذاهایی كه حتما باید در كره بچشید
اولی رو همه تون میشناسید و احتمالا همه دوست دارین امتحانش كنید
1 . كیمچی

کیمچی غذای ملی كره و نیز یكی از معروفترین غذاهای كره ای در سطح جهان. است.
درحالی كه بسیاری از مردم كیمچی را یك غذای تند كلم تصور می كنند، كیمچی را می توان با گونه های مختلف سبزیجات نیز درست كرد كه البته معروف ترین آن ها كلم و تربچه است.
* اطلاعات بیشتر در مورد كیمچی را می توانید در پست " كیمچی" بخوانید.
2 . bibimbap

bibimbap در لغت به معنای " برنج مخلوط " است. این غذا نسخه كره ای برنج سرخ شده است؛ یك كاسه ی داغ برنج بخار پز كه روی آن با سبزیجات تازه پر می شود.
و در كنار آن مقداری رب فلفل قرمز تند قرار می دهند و برای خوردن همه را با هم میکس می كنند.
3 . bulgugi

bulgugi یكی از غذاهای رایج در رستوران های غربی است و همچنین مورد علاقه خود كره ای هاست . تكه های نازك گوشت (اكثرا گوشت خوك هست مراقب باشید! و اگر خواستید بولگوگی بخورید حتماً به یک رستوران عرضه کننده غذاهای حلال بروید.) را در یك سس شیرین و خوش طمع می خوابانند و آن را سرخ و یا آب پز می كنند و در یك مایع كم شیرینی آبدار می كنند سپس لابه لای برگ كاهوی تازه می گذارند و بعد مقداری سیر و فلفل قرمز هم روی آن قرار می دهند
4 . jiggae

در بالا توضیح دادم.
5 . japchae

japchae معمولا به عنوان غذای جانبی سرو می شود و شامل نودل سلفون! (كه با سیب زمینی شیرین درست میشه ) كه با گوشت و سبزیجات مخلوط میشه و در سس سویا و روغن كنجد خوابانده میشه و بصورت سرد و یا داغ سرو میشود. این غذا یه نوع غذای مجلسی هست چون در مهمانی ها و مناسبت های خاص درست میشود.
6 . Dukbokki

در هر كشوری غذاهای بخصوصی در خیابان ها به فروش می رسد . در كره ، در امتداد خیایان های سئول ممكن است ،شما بخار حاصل از فروش Dukbokki را ببینید . Dukbokki با كیك برنج نرم و ماهی و سس چیلی تند و شیرین سرو میشود.
در این وبلاگ مطالب و مقالاتی درباره کشور کره از قبیل تاریخ کره، فرهنگ کره، موج کره ای و بسیاری موارد دیگر درباره کشور کره جنوبی و کشور کره شمالی ارائه خواهد شد. بیشتر سعی شده مطالبی که در این وبلاگ گذاشته می شود مطالب جالبی باشند. لازم به ذکر است اغلب مطالبی که در این وبلاگ ارائه می شود از زبان انگلیسی ترجمه شده است و هیچ یک از این مطالب از دیگر سایتها و وبلاگها کپی برداری نشده است. لطفاً در صورت استفاده از مطالب این وبلاگ منبع آن را نیز ذکر کنید.